Restoran Plavi podrum je jedna od najboljih stvari koje vam se mogu dogoditi ako ste unajmili apartman na opatijskoj rivijeri. Smješten je samo kilometar dalje od Opatije, u voloskom mandraću na samoj liniji gdje more dodiruje kopno. S više od 100 godina, Plavi podrum je najstariji restoran na rivijeri. Njegova dugovječnost nije plod slučajnosti. Ovdje se može uživati u najslasnijoj hrani koju možete zamisliti te u probranim vinima. To ne čudi s obzirom na to da je vlasnica restoranja jedna od najboljih hrvatskih sommelijerki. Spoj tradicionalne i moderne kuhinje na prepoznatljiv način vrhunskih kuhara Plavog podruma ne ostavlja ravnodušnim nikoga. Možda je ipak najveća tajna u odabiru uvijek svježih namirnica, povrća iz domaćeg uzgoja te netom ulovljene ribe, rakova i školjaka. Tako se ovdje na meniju mogu naći svježe jakobove kapice, tuna, škampi, kozice, tartufi, motar, šparoge, koprive...
Plavi podrum već desetljećima odnosi sve prestižne gastronomske nargade. 2008. i 2010. godine uvršten je među 100 najboljih svjetskih restorana, a na domaćim ljestvicama je uvijek u vrhu. Terasa uz more pozivnica je za predah od ljetnih gužvi, a ugodan interijer idealan za poslovna druženja. Moto restorana je da svako jelo ima svoje vino, a svako vino svoju čašu. Stoga se vino nudi na čaše, a u tom duhu možete izabrati i cigaru koja odgovara okusom onome čime ste netom počastili svoje nepce.
Radno vijeme restorana je od 12 do 24, a sve rezervacije i informacije možete potražiti na www.plavipodrum.com ili na broj telefona 051 70 12 23.