Putovima rovinjskih delicija možete poći ako ste početkom travnja ili listopada rezervirali smještaj u Rovinju i okolici. Gastro priča o rovinjskim delicijama se odvija dva puta godišnje i traje tjedan dana, taman toliko koliko je potrebno da se obiđe 15-ak uključenih rovinjskih konoba i restorana, koji su se udružili da bi zajedno pripovijedali o tradiciji Istre i Rovinja u pripremanju slasnih sezonskih jela. Manifestaciju organizira Udruženje obrtnika Rovinj uz potporu Turističke zajednice Rovinja. Pašteta od brancina s tartufima, istarske proljetne rolice, vinogradarska sarmica, mućkalica, maneštra, ombolo, rombo, vongole, šparoge, tek dio su raskošnog menija rovinjskih restorana s autohtonim jelima i svježim namirnicama. Promocija Istre i Rovinja kao gurmanskog odredišta je na Putovima rovinjskih delicija osigurana i promotivnim cijenama od 120 kuna po meniju s tri slijeda. U cijenu je uključena i čaša kvalitetnog i odgovarajućeg istarskog vina. Gastro enološka avantura nije samo prilika za upoznavanje čari Istre kroz ukusne pjate, već i prilika da se Istra i Rovinj dožive u opuštenijem izdanju pred i post sezone kada domaćini s užitkom časte goste i prijatelje najboljim od onog što plavo-zeleni poluotok ima. U slast i živjeli