Pozivamo vas na Valomet u Vrbnik - prvi morski pjenušac na svijetu koji je proizveden uz pomoć prirode, odnosno mora podno Vrbnika na Krku. Ovaj fantastičan morski pjenušac odležao je čak 400 dana na dubini mora od 30,6 metara podno stijene zvane Valomet u Vrbniku. Na toj dubini stalna je temperatura 12 °C, ambijent je bez kisika, svjetlosti i buke, te je stoga povoljan za fermentaciju. Ako se pitate što je Valomet, znajte da je to stijena o koju se razbijaju valovi, a pored takve stijene fermentirao je ovaj pjenušac proizveden od sorte autohtone zlatne vrbničke žlahtine koja je sama po sebi već slatkasta i mirisna.
Valomet je iznimne kvalitete radi načina pripreme, fermentacije, ali i kvalitetne sorte vina, a njegova proizvodnja započela je zapravo eksperimentom 2006. godine, kada su domišljati vinari Poljoprivredne zadruge Vrbnik položili boce pjenušca u rešetkaste sanduke, a zatim u more, pola milje od oštre vrbničke obale, gdje se lome valovi, a ribari više ne bacaju mreže. Ono što je dodatno utjecalo na kvalitetu bio je polumrak, mir, tišina, a u boci pod morem je naravno i veći pritisak nego u podrumu vinara. Kako je dozrijevanje pjenušca na dnu mora, u svijetu je zasada jedinstvena metoda, tako je i ovaj pjenušac jedinstven na svijetu, te svojim izgledom i kvalitetom pozivnica svima vama koji ćete znati cijeniti ovu jedinstvenu ponudu Vrbnika na Krku.